Προωθούμε πράσινες λύσεις μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Μέσα από τα συνεχώς εξελισσόμενα ψηφιακά κανάλια μας, οι πελάτες μας μπορούν να πραγματοποιήσουν τις περισσότερες συναλλαγές τους ηλεκτρονικά και με ασφάλεια από τον υπολογιστή ή το κινητό τους. Οι πελάτες μας καλύπτουν με ψηφιακά μέσα το 65% των ημερήσιων τραπεζικών συναλλαγών τους πραγματοποιούνται. Το 2021 οι χρήστες πραγματοποίησαν 19% περισσότερες συναλλαγές μέσα από το e-Banking (+20% σε αξία συναλλαγών). 

Με στόχο τις απλούστερες καθημερινές συναλλαγές των πελατών μας, ενσωματώσαμε νέες δυνατότητες στο myAlpha Mobile app. Οι προηγμένες εφαρμογές μας που φέρνουν την τράπεζα στο κινητό βραβεύτηκαν στα Mobile Excellence Awards 2021: 

 • Χρυσό βραβείο για το myAlpha Mobile και το άνοιγμα πρώτου λογαριασμού, στην κατηγορία «Integration of Mobile in a Multi-Channel and Omni-Channel Strategy».
 • Χρυσό βραβείο για το myAlpha Mobile και το άνοιγμα πρώτου λογαριασμού, στην κατηγορία «Mobile Digital Transactions». 
 • Χρυσό βραβείο για το bizpay, στην κατηγορία «New Business Services through Mobile». 
 • Χάλκινο βραβείο για το myAlpha Wallet, στην κατηγορία «UI/UX». 

Με υψηλό αίσθημα οικολογικής συνείδησης, σχεδιάζουμε και προωθούμε υπηρεσίες που σέβονται το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση χαρτιού και βελτιώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμά μας, καθώς και των πελατών μας: 

Alpha e-statements – Ηλεκτρονικά αντίγραφα για λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες, και στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. 

Online προϊόντα – Καταναλωτικά δάνεια, κάρτες, προθεσμιακές καταθέσεις, ασφαλιστικά προϊόντα.

Στηρίζουμε την πράσινη μετάβαση των νοικοκυριών

Εξοικονόμηση ενέργειας 

Οι χρηματοδοτικές λύσεις μας καλύπτουν τις ανάγκες των ιδιωτών πελατών μας με τρόπο που προστατεύει το περιβάλλον: 

 • Ενεργειακό Σπίτι – Στεγαστικό δάνειο για αγορά ή ανέγερση σπιτιού ενεργειακής κατηγορίας Β και πάνω, ή ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού. 
 • Εξοικονομώ – Συμμετοχή στα προγράμματα Εξοικονομώ-Αυτονομώ και Εξοικονομώ 2021 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών. 
 • Alpha Πράσινες Λύσεις, Καταναλωτικό Δάνειο για το σπίτι – Καταναλωτικό δάνειο για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας ή εγκατάσταση οικιακού φωτοβολταϊκού συστήματος με στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος. 

Επενδύσεις χαμηλών εκπομπών

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και του Ομίλου Volkswagen, και όλοι μαζί μετατρέπουμε την Αστυπάλαια σε πρότυπο νησί στον τομέα της πράσινης ενέργειας στη Μεσόγειο, με ουδέτερο κλιματικό αποτύπωμα. 

Συμμετέχουμε στην κρατική δράση e-astypalea, με το καταναλωτικό δάνειο Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο/Ποδήλατο. Η δράση επιχορηγεί με έως και 12.000€ τους μόνιμους κατοίκους της Αστυπάλαιας για αγορά ηλεκτρικού μεταφορικού μέσου, όπως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ηλεκτρικό ποδήλατο, ηλεκτρικό πατίνι κ.λπ.  

Το 2021 το περιοδικό Fortune Greece μάς βράβευσε ως 1 από τις 20 ελληνικές εταιρείες «Doing well, by doing good» για την πρωτοβουλία e-astypalea που συμβάλλει θετικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας. 

Συμβάλλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων 

Πράσινη επιχειρηματικότητα 

Στηρίζουμε μικρές επιχειρήσεις ώστε να επωφεληθούν από ευκαιρίες για πράσινες επενδύσεις και βιώσιμη ανάπτυξη. Τους προσφέρουμε προϊόντα που εστιάζουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής: 

 • Alpha Φωτοβολταϊκό – Δάνειο για μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών, ισχύος έως 1 MW. 
 • Δάνεια ΤΑΑ για πράσινη μετάβαση – Δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ)  και συγχρηματοδότηση από την Alpha Bank για έργα που αφορούν την πράσινη μετάβαση επιχειρήσεων.
 • ΕΣΠΑ 2021-2027 – Ολοκληρωμένες λύσεις με συμβουλευτική τραπεζική, τεχνική υποστήριξη και χρηματοδότηση για να αναβαθμίσετε ενεργειακά την επιχείρησή σας, μέσα από τη δέσμη δράσεων Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021-2027.
 • Ταμείο Χαρτοφυλακίου Business Growth Fund της της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) - Χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους για μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα από Δάνεια Ρευστότητας Επιχειρήσεων, Πράσινα Συγχρηματοδοτούμενα Δάνεια και Δάνεια Ψηφιακής Αναβάθμισης.

Το πρόγραμμα Ενεργειακή Αναβάθμιση προσφέρει στις μικρές επιχειρήσεις ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών σε όλους τους τομείς πράσινης επιχειρηματικότητας, μέσα από το οικοσύστημα συνεργατών μας: 

 • Συμβουλές και τεχνογνωσία σχετικά με την απόδοση της επένδυσης. 
 • Σχεδιασμός/μελέτη χώρου εγκατάστασης και εξοπλισμού. 
 • Συμβουλές για την οικονομική βιωσιμότητα του έργου. 
 • Διαδικαστικές ενέργειες. 
 • Υλοποίηση έργου. 

Δάνεια με κοινωνικό αντίκτυπο 

Συμμετέχουμε σε προγράμματα που βοηθούν τις επιχειρήσεις που καινοτομούν:

 • Δάνεια Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) – Δάνειο από το ΤΑΑ και συγχρηματοδότηση από την Alpha Bank για έργα που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό ή την ενίσχυση της καινοτομίας.
 • ΕΣΠΑ 2021-2027 – Ολοκληρωμένες λύσεις με συμβουλευτική τραπεζική, τεχνική υποστήριξη και χρηματοδότηση για να αναβαθμίσετε ενεργειακά την επιχείρησή σας, μέσα από τη δέσμη δράσεων Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021-2027.