Με μια ματιά

Μέσα από χορηγίες σε Παραολυμπιονίκες και διοργανώσεις, στηρίζουμε την ισότιμη πρόσβαση όλων στον αθλητισμό, προάγουμε την αποδοχή, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, και το αθλητικό ιδεώδες. Έτσι, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ισότιμη μεταχείριση στην κοινωνία.

Στηρίζουμε τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες

Από το 2005 είμαστε υπερήφανοι χορηγοί του χρυσού Παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη, που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο παραολυμπιακό άθλημα μπότσια από το 2018.

Κατά τη διάρκεια της αθλητικής του πορείας έχει κερδίσει 5 παραολυμπιακά μετάλλια:

  • Ασημένιο στο Τόκιο το 2020.
  • Ασημένιο και χάλκινο στο Ρίο το 2016.
  • Χρυσό στο Λονδίνο το 2012.
  • Ασημένιο στο Πεκίνο το 2008.

Επίσης, είναι πρωταθλητής Ελλάδας από το 2002 και έχει διακριθεί πολλές φορές σε πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις, με 16 χρυσά, 10 ασημένια και 8 χάλκινα μετάλλια.

Από το 2023 έχουμε τη τιμή να στηρίζουμε και τον χρυσό Παραολυμπιονίκη στίβου Νάσο Γκαβέλα.

To 2021 o Νάσος Γκαβέλας κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Παράλληλα, πέτυχε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ (10.82’’) στα 100μ στην κατηγορία Τ11.

Το Φεβρουάριο του 2023 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ Τ11 στο γκραν πρι του Ντουμπάι.

Κάνουμε τις αξίες μας πράξη

Το 2022 ήμαστε χορηγοί στο 1ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Μπότσια που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών (ΣΕΠ), το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το «Ζήσε Αθλητικά» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στόχος του Έλληνα Παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη και του ΣΕΠ είναι το Πρωτάθλημα αυτό να γίνει θεσμός, έτσι ώστε περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες να γνωρίσουν το παραολυμπιακό άθλημα. Στηρίζουμε τον στόχο, γιατί πιστεύουμε πως ο αθλητισμός είναι σημείο σύγκλισης και εξάλειψης των διαφορών, και να μη γίνεται διαχωρισμός σε αθλήματα για άτομα με αναπηρία και αθλήματα για άτομα χωρίς αναπηρία.

Ανακαλύπτω και άλλες δράσεις