Με μια ματιά

Από το 2024, μαζί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Women On Top, πραγματοποιούμε τα «Μαθήματα οικονομίας», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας IQonomy. Μέσα από αυτά τα επιμορφωτικά σεμινάρια, ενισχύουμε τις γυναίκες με γνώσεις και δεξιότητες για τη διαχείριση των οικονομικών τους. Έτσι, συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενδυνάμωση των γυναικών και την προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Ελλάδα.

Προωθούμε τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό των γυναικών

Τα «Μαθήματα οικονομίας» προσφέρονται δωρεάν σε γυναίκες πάνω από 18 χρονών σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε εργαζόμενες της Alpha Bank.

Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τις γυναίκες με γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να:

  • Αναπτύξουν τη χρηματοοικονομική ανθεκτικότητά τους.
  • Εξοικειωθούν με βασικές αρχές της οικονομίας.
  • Διαχειρίζονται τα οικονομικά τους με αυτοπεποίθηση.

Κάθε κύκλος σεμιναρίων διαρκεί 9 μήνες και περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό. Τα σεμινάρια γίνονται από έμπειρες εκπαιδεύτριες του Women On Top.

Μέσα από τα μηνιαία διαδραστικά σεμινάρια και τις ενδιάμεσες ομαδικές συναντήσεις, οι συμμετέχουσες:

  • Έρχονται σε επαφή με πρακτικά οικονομικά εργαλεία και στοχευμένες δραστηριότητες.
  • Μαθαίνουν να οργανώνουν καλύτερα τα οικονομικά τους, να αποταμιεύουν με βιώσιμο τρόπο, να αυξάνουν τα έσοδα και να μειώνουν τα έξοδά τους.
  • Εξοικειώνονται με τη σημασία του μακροπρόθεσμου οικονομικού σχεδιασμού και τις βασικές αρχές των επενδύσεων.
  • Ανακαλύπτουν πώς να επικοινωνούν και να διαπραγματεύονται αποτελεσματικά για οικονομικά θέματα με άτομα στο περιβάλλον τους.

Κάνουμε τις αξίες μας πράξη

Τα «Μαθήματα οικονομίας» είναι η δράση που οργάνωσε ο οργανισμός Women On Top σε συνέχεια της έρευνας που έκανε το 2021 για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό των γυναικών στην Ελλάδα. Στηρίζουμε και προωθούμε το πρόγραμμα, καθώς έτσι μένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενδυνάμωση των γυναικών, τη μείωση των ανισοτήτων και την προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Ελλάδα.

Σχεδιάζουμε το μέλλον

Για το 2024, ο κύκλος σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί από τον Φεβρουάριο έως τον Νοέμβριο και θα απευθύνεται σε γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Τα μαθήματα θα παραδίδονται μία Τετάρτη κάθε μήνα, εκτός από τον Αύγουστο. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κάνουν αίτηση από 18.01.2024 έως 04.02.2024. Οι 100 που θα επιλεγούν θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα δωρεάν. Όλες οι υποψήφιες θα ενημερωθούν για την πορεία της αίτησής τους έως 07.02.2024.

 
Ανακαλύπτω και άλλες δράσεις