«Στόχος είναι να εξελιχθεί η Τράπεζα σε βασικό τραπεζικό εταίρο εξωστρέφειας για την επιχειρηματικότητα της Κύπρου και καταλύτη προόδου για την τοπική κοινωνία».
Β. Ψάλτης, CEO Ομίλου Alpha Bank

Μαζί με την Κύπρο

Δίνουμε ευκαιρίες στις κυπριακές επιχειρήσεις και προωθούμε την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Διαχρονική παρουσία στην κυπριακή οικονομία

Ο Όμιλος Alpha Bank, μέσω της θυγατρικής του, Alpha Bank Cyprus Ltd., δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 1998. Όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουμε ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από:

  • Υπερσύγχρονα καταστήματα
  • Εξειδικευμένες μονάδες και σημεία εξυπηρέτησης
  • Εξελιγμένες, ασφαλείς και φιλικές εφαρμογές ηλεκτρονικής τραπεζικής

Στήριξη στη βιώσιμη ανάπτυξη της Κύπρου

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο CEO του Ομίλου, κ. Ψάλτης, τόνισε ότι ξεκινάει μια νέα περίοδος εξωστρέφειας και ανάπτυξης για την Alpha Bank Cyprus.

Ο κ. Ψάλτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η Κύπρος αποτελούσε ανέκαθεν σημαντική αγορά για εμάς, εξαιτίας των άρρηκτων δεσμών της με την Ελλάδα, αλλά και γιατί έχει τις δυνατότητες να γίνει διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και πύλη εισόδου από την Ανατολή προς την Ευρώπη».

Τόνισε επίσης τη βούληση του Ομίλου να συμβάλει σε αυτό το αναπτυξιακό αφήγημα μέσα από:

  • Την περαιτέρω ενίσχυση της Alpha Bank Cyprus, αξιοποιώντας την εμπειρία μας ως Τράπεζα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
  • Τη στρατηγική συνεργασία μας με την UniCredit, που μας επιτρέπει να ανοίξουμε ένα παράθυρο στον κόσμο για τις κυπριακές επιχειρήσεις και να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας.

Οι στόχοι μας για το μέλλον

Ο κ. Ψάλτης υπογράμμισε την ανάγκη να εντατικοποιηθεί η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πελάτες. 

Συγκεκριμένα ο CEO αναφέρθηκε:

  • Στο Wholesale Banking του Ομίλου που αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την περεταίρω υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο.
  • Στις ευκαιρίες ανάπτυξης του Wealth Management.
  • Στη στρατηγική συνεργασία με την UniCredit που προσφέρει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ευρύ ευρωπαϊκό τραπεζικό δίκτυο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο και την υλοποίηση ξένων άμεσων επενδύσεων προς τις δύο οικονομίες.

Μάθετε περισσότερα για τον κύκλο συναντήσεων στην Κύπρο στο σχετικό δελτίο Τύπου.
ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ