Με μια ματιά

Εδώ και χρόνια συμμετέχουμε ενεργά στην πολιτιστική ζωή της Ελλάδας με προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και συνεργασίες με κορυφαίους πολιτιστικούς φορείς. Επίσης, ενισχύουμε τον ρόλο της τέχνης στην ελληνική κοινωνία και φροντίζουμε για την ευαισθητοποίησή της με σημαντικές χορηγίες.

Προωθούμε τη σύγχρονη τέχνη

Το 2023 είμαστε χορηγοί της έκθεσης Nouveau réalisme, που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο. Η έκθεση παρουσιάζει 50 έργα του Νέου Ρεαλισμού, ενός από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά κινήματα του 20ού αιώνα. Αναδεικνύει το νεανικό, πληθωρικό, διασκεδαστικό πνεύμα των καλλιτεχνών, που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στην εποχή τους.

Είμαστε χορηγοί παραστάσεων της Λυρικής Σκηνής

Ενισχύουμε τον πολιτισμό με σημαντικές χορηγίες στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Το 2023 ήμασταν χορηγοί της κωμικής όπερας «Φάλσταφ» του Τζουζέππε Βέρντι. Παρουσιάστηκαν 6 παραστάσεις τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ.

Το 2022 ήμασταν αποκλειστικοί χορηγοί της όπερας «Ντον Τζοβάννι» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, μια μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τις Όπερες του Γκέτεμποργκ και της Κοπεγχάγης.

Επιπλέον, χορηγήσαμε την πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την όπερα «Ριγολέττος» του Τζουζέππε Βέρντι. Το έργο παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2022 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Στηρίζουμε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις

Τη θεατρική σεζόν 2022-2023 εγκαινιάσαμε τη χορηγική μας συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, με το έργο «Βρυκόλακες» του Ερρίκου Ίψεν σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, στην Κεντρική Σκηνή.

Παράλληλα, το 2022 γίναμε χορηγοί των παραστάσεων του Nederlands Dans Theater (NDT I), μιας από τις πιο εμβληματικές ομάδες σύγχρονου χορού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το NDT I γιόρτασε τα 60 χρόνια δημιουργίας του με 2 νέες χορογραφίες και 1 παλαιότερη του Jiří Kylián.

Το 2023 ήμασταν αποκλειστικοί χορηγοί της παράστασης «Jungle Book Reimagined», που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το έργο του Akram Khan, ενός από τους πιο επιδραστικούς χορογράφους της εποχής, απευθυνόταν σε όλες τις γενιές. Στόχος του ήταν να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στην κλιματική αλλαγή, και τις φυσικές και κοινωνικές επιπτώσεις της, και να το καλέσει να ανακαλύψει από την αρχή έναν καινούριο κόσμο.

Είμαστε κοντά στους μουσικούς του MOYSA

Υποστηρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια ως χορηγοί τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA – Megaro Youth Symphony Orchestra). Η ορχήστρα συγκεντρώνει τους πιο ταλαντούχους νέους μουσικούς ορχήστρας, 8 έως 25 ετών, από τη Θεσσαλονίκη, τους περιφερειακούς δήμους και απομακρυσμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Προωθούμε πρωτοβουλίες για την ανθρωπότητα

Στηρίζουμε τη συλλογική και πολυδιάστατη πρωτοβουλία ALPHA MISSION – ΔΕLOS του World Human Forum που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της ανθρωπότητας για την προστασία του πλανήτη. Με επίκεντρο τη Δήλο, το ALPHA MISSION – ΔΕLOS δημιουργεί αφορμές για να συναντηθούν επιστήμονες, καλλιτέχνες και στοχαστές από διαφορετικές εθνικότητες και γενιές, και να συζητήσουν για ζητήματα όπως η κλιματική κρίση και η εξερεύνηση του διαστήματος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, δώσαμε δυναμικό παρών στη συναυλία κλασικής μουσικής από την Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργανώθηκε στη Δήλο τον Μάιο 2022. Στη συναυλία συμμετείχαν Ρώσοι και Ουκρανοί καλλιτέχνες. Η εκδήλωση είχε παγκόσμιο χαρακτήρα, καθώς μεταδόθηκε σε όλον τον κόσμο.

Τον Ιούνιο του 2023 υποστηρίξαμε συζήτηση κορυφαίων εκπροσώπων των επιστημών της τεχνολογίας του διαστήματος και της τέχνης στη Δήλο. Θέμα της συζήτησης ήταν η ανάγκη να συνδυαστούν οι φυσικές επιστήμες και η τεχνολογία με τις ανθρωπιστικές επιστήμες, για την ανεύρεση βιώσιμων λύσεων στα προβλήματα του πλανήτη. 

Ανακαλύπτω και άλλες δράσεις