Με μια ματιά

Με αφορμή την κακή κατάσταση και τους βανδαλισμούς σε μνημεία στο κέντρο της Αθήνας, συνεργαστήκαμε με τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank και δημιουργήσαμε το πρόγραμμα «Οι φθορές που πληγώνουν», για να αναλάβουμε την αποκατάσταση και τη συντήρηση γλυπτών και μνημείων. Με τη συμβολή ομάδων συντηρητών που έχουν εξειδίκευση στα γλυπτά, συντηρούμε τα μνημεία που βρίσκονται στους πιο πολυσύχναστους χώρους κεντρικών πόλεων της Ελλάδας και έχουν υποστεί καταστροφές.

Προστατεύουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας

Λειτουργούμε ως θεματοφύλακας για τα ελληνικά μνημεία που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό. Αποκαθιστούμε με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ιστορικά μνημεία και έργα τέχνης που έχουν πληγεί από την καθημερινότητα των πόλεων αλλά και από βανδαλισμό: συνθήματα, σπασίματα, ζωγραφιές κ.ά.

Ενισχύουμε την ιστορική μνήμη και δημιουργούμε πολύτιμες παρακαταθήκες για το μέλλον. Παράλληλα, επαναφέρουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα στις γειτονιές των πόλεων που έχει αλλοιωθεί από τις φθορές αυτές.

Κάνουμε τις αξίες μας πράξη

Από το 2013, έχουμε αποκαταστήσει πάνω από 40 γλυπτά και μνημεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο μέσα από τη δράση «Οι φθορές που πληγώνουν».

Έχουμε ξαναδώσει ζωή σε έργα που έχουν φιλοτεχνήσει σημαντικοί γλύπτες, όπως οι: Λάζαρος Σώχος, Θωμάς Θωμόπουλος, Δημήτριος Φιλιππότης, Λάζαρος Φυτάλης κ.ά.

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, επικεντρωθήκαμε στη συντήρηση αδριάντων και προτομών ηρώων του 1821, με στόχο να καλέσουμε τους Αθηναίους να τα ανακαλύψουν και να θυμηθούν ξανά τις ιστορίες των ηρώων μας.

Σχεδιάζουμε το μέλλον

Με στόχο να δώσουμε μια μακροπρόθεσμη λύση σε ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα στον χώρο του πολιτισμού και της αστικής καθημερινότητας, συνεχίζουμε να:

  • Εντάσσουμε μνημεία στο πρόγραμμα αποκατάστασης.
  • Διατηρούμε την καλή κατάσταση όσων γλυπτών έχουμε ήδη συντηρήσει.
Ανακαλύπτω και άλλες δράσεις