Στην υπηρεσία του πολιτισμού

Με στόχο την έμπρακτη συμμετοχή μας στη διαφύλαξη του ελληνικού πολιτισμού και την ουσιαστική παρουσία μας στην πολιτιστική ζωή της Ελλάδας, διατηρούμε και εμπλουτίζουμε συλλογές και αρχεία. Η Συλλογή Έργων Τέχνης, η Νομισματική Συλλογή, το Ιστορικό Αρχείο και η Βιβλιοθήκη της Alpha Bank εργάζονται συστηματικά για να ενισχύσουν την πολιτιστική δραστηριότητα της χώρας και να διατηρήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη του Ομίλου Alpha Bank.

Διαφυλάσσουμε την ελληνική κληρονομιά

Με τις Συλλογές, το Ιστορικό Αρχείο και τη Βιβλιοθήκη μας.

Συλλογή Έργων Τέχνης

Με 5.500 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, που καλύπτουν την ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία από το 1880 έως σήμερα, η Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank είναι μια από τις σημαντικότερες συλλογές τραπεζικών οργανισμών και ιδρυμάτων στον ελληνικό χώρο.

Περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικά, γλυπτά, κατασκευές, εικονογραφήσεις εκδόσεων κ.ά. Ορισμένα εκτίθενται σε καταστήματα της Alpha Bank και είναι προσβάσιμα στο κοινό.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Νομισματική Συλλογή

Τα 11.000 αρχαία νομίσματα και τα 2.000 νομίσματα και χαρτονομίσματα του νέου ελληνικού κράτους τοποθετούν τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank ανάμεσα στις πλουσιότερες ιδιωτικές συλλογές νομισμάτων διεθνώς.

Στόχος της Συλλογής είναι η ανασύσταση της ιστορίας του νομίσματος, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η συμβολή της στη νομισματική επιστήμη και η συμβολή της στην εκπαιδευτική κοινότητα, με τη διοργάνωση πλήθους εκπαιδευτικών δράσεων.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

Ιστορικό Αρχείο

Η εταιρική ταυτότητα και η ιστορική μνήμη του Ομίλου Alpha Bank και των εταιρειών που τον απαρτίζουν παραμένουν ζωντανές μέσα από το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank. Τα πολύτιμα έγγραφα του αρχείου καλύπτουν 2.000 τρέχοντα μέτρα ράφια, ενώ το ψηφιοποιημένο υλικό του πλησιάζει τις 700.000 σελίδες.

Το Ιστορικό Αρχείο προσφέρει πλούσιο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο, καθώς διοργανώνει συνέδρια και σεμινάρια με εγχώριους και διεθνείς φορείς. 

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Βιβλιοθήκη

H μοναδική συλλογή σπάνιων βιβλίων περιηγητισμού που έχει στην κατοχή της η Βιβλιοθήκη της Alpha Bank, ανασυνθέτει την ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Η Βιβλιοθήκη διαχειρίζεται επίσης πάνω από 30.000 τίτλους ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων βιβλίων, αρχεία τραπεζικών εγγράφων και σπάνια φωτογραφικά αρχεία. Είναι υπεύθυνη για όλες τις εκδόσεις της Alpha Bank.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Στηρίζουμε έμπρακτα τον πολιτισμό και την παιδεία
Με εκπαιδευτικά προγράμματα, πολιτιστικούς χώρους, σημαντικές εκθέσεις και αξιόλογες εκδόσεις.
Ανακαλύπτω και άλλες δράσεις